Δύσκολες Συμπεριφορές στο Σχολείο

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 – 12:00

Συνάντηση με θέμα

Δύσκολες Συμπεριφορές στο Σχολείο: Πώς να τις διαχειριστούμε και να ενθαρρύνουμε θετικές συμπεριφορές από το σπίτι για το σχολείο.

Συχνά ως γονείς μαθαίνουμε από το σχολείο για μια δύσκολη συμπεριφορά του παιδιού μας, την οποία πιθανόν να αγνοούμε.

Προβλήματα στο σχολείο έχουν να κάνουν συνήθως με μη συμμόρφωση στους κανόνες λειτουργίας του σχολείου και της τάξης. Για παράδειγμα, το παιδί μπορεί να μπλέκεται συχνά σε καβγάδες, πειράγματα ή εκφοβισμό (bullying) ή γενικά να ενοχλεί τους συμμαθητές του, να μην κάνει τις ασκήσεις που του ζητούνται στο σχολείο, να μην φέρνει για μελέτη στο σπίτι τις εργασίες που του έχουν ζητηθεί ή να αναστατώνεται και να κάνει φασαρία όταν χρειάζεται να αλλάξει αίθουσα, δάσκαλο κ.ά.

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι – τεχνικές με τις οποίες μπορούμε να διαχειριστούμε μια τέτοια «δύσκολη» συμπεριφορά και να ενθαρρύνουμε μια θετική.

Στο πρώτο μέρος της ομάδας μας θα συζητήσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να διαχειριστούμε δύσκολες συμπεριφορές που εμφανίζονται στο σχολείο και για τις οποίες θα χρειαστεί να συνεργαστούμε με τον εκπαιδευτικό του παιδιού.

Στο δεύτερο μέρος θα συζητήσουμε για τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα κάποια συνεργασία με το δάσκαλο.

Η συνάντηση αφορά γονείς παιδιών δημοτικού και εκπαιδευτικούς. Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 – 12:00. Η συνάντηση θα γίνει ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ και συντονίζει η Αναπτυξιακή ψυχολόγος Καλλιόπη Στελιουδάκη.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: info@eutokia.gr

Scroll to Top