Μαρία Κύρου

Μαία για τον Φυσικό Τοκετό, Σύμβουλoς Ομάδων Εγκύων και Λεχωίδων, Διεθνώς Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Βρεφικού Μασάζ.

Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Μαιευτικής Σχολής Αθηνών (ΑΤΕΙ Μαιευτικής 1998 – 2002).

Είναι μέλος και συνεργάζεται με το Σωματείο «Ευτοκία» από το 2007. Είναι γραμματέας του Σωματείου και συνυπεύθυνη για την οργάνωση και τον συντονισμό Ομάδων Προετοιμασίας για Γονεϊκότητα. Από το 2014 είναι υπεύθυνη για την οργάνωση και τον συντονισμό Ομάδων Βρεφικού Μασάζ.

Έχοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ψυχοσυναισθηματική κατάσταση της εγκύου, έλαβε εκπαίδευση στη Συμβουλευτική Ομάδων και Οργανισμών από τον Ελληνικό Οργανισμό Ψυχοθεραπείας και Παιδείας στην Ομαδική Ανάλυση. Στο χώρο αυτό συντόνισε το 2008 την πρώτη Υποστηρικτική – Συμβουλευτική Ομάδα για Εγκύους.

Με διαρκές ενδιαφέρον και αγάπη για την εγκυμονούσα και το βρέφος ολοκλήρωσε το 2015 το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα για την «Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας κατά την εγκυμοσύνη, την νεογνική και την βρεφική περίοδο», που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία για την Ψυχική Υγεία των Βρεφών και η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνεχούς επιθυμίας για καλύτερη παροχή υπηρεσιών έλαβε το δίπλωμά της στην Yoga for Maternity από τον οργανισμό Birthlight.

Ολοκλήρωσε το 2019, ποιοτική έρευνα σε γυναίκες που έκαναν προσπάθεια για φυσιολογικό τοκετό μετά από προηγούμενη καισαρική τομή (Vbac), με θέμα «Τραυματική Εμπειρία Τοκετού – Ρόλος της Μαίας», στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού της διπλώματος.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και ημερίδες σε θέματα θηλασμού και εναλλακτικών μεθόδων τοκετού.

Έχει συμμετάσχει με εργασίες σε πανελλήνια συνέδρια και συνέδρια του εξωτερικού.

Από το 2006 ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα και προσφέρει μαιευτική φροντίδα, έχοντας λάβει εκπαίδευση στον Φυσικό τοκετό, τον Τοκετό στο σπίτι και τον Tοκετό μετά από Προηγούμενη Καισαρική Τομή (V.B.A.C.).

Είναι μέλος του Συλλόγου Μαιών Αθηνών, του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος και του Διεθνή Οργανισμού Ομαδικής Ψυχοθεραπείας.

Προσωπικό της όραμα είναι ο τοκετός για κάθε γυναίκα να αποτελεί μοναδική εμπειρία ζωής, καθώς αυτός ο δρόμος θα κάνει και πιο εύκολη την μετάβαση στην γονεϊκότητα!

Scroll to Top