Νομική Σημείωση

Επειδή τα τελευταία χρόνια το όνομα της ΕΥΤΟΚΙΑΣ έχει χρησιμοποιηθεί εν αγνοία της και για σκοπούς μη συμβατούς με αυτούς του Σωματείου, σας ενημερώνουμε ότι:

Το σωματείο προώθησης Φυσικού Τοκετού «ΕΥΤΟΚΙΑ» έχει πρόθεση και σκοπό την προαγωγή του φυσικού τοκετού με:
– Μαθήματα που οργανώνονται στον χώρο του Σωματείου.
– Συναντήσεις και προσφορά ενημερωτικού υλικού.
– Επιστημονικά Προγράμματα, Συνέδρια, Συμπόσια.
– Έκδοση εντύπων.
Οι συναντήσεις έχουν αποκλειστικά και μόνο σαν σκοπό την ενημέρωση κι εκπαίδευση των εγκύων και των συντρόφων τους, σε θέματα που αφορούν τη σωματική και συναισθηματική προετοιμασία του ζευγαριού για τον τοκετό, τις δυνατότητες και τα διαφορετικά είδη τοκετού, ώστε το ζευγάρι να έχει μία ομαλή μετάβαση στη γονεικότητα καθώς και τη δυνατότητα να δεθεί αρμονικά με το μωρό του.

Η ΕΥΤΟΚΙΑ στηρίζεται και χρησιμοποιεί πάντα την επιστημονική γνώση, ενημερώνεται για τις εξελίξεις και προσφέρει αποκλειστικά και μόνο συμβουλευτική υποστήριξη.

Η ΕΥΤΟΚΙΑ δεν αναλαμβάνει και δεν πραγματοποιεί τοκετούς.

Η ΕΥΤΟΚΙΑ δεν είναι υπεύθυνη για τις δραστηριότητες των επαγγελματιών – μελών της εκτός των χώρων του σωματείου και δεν πρέπει με κανένα τρόπο, άμεσα ή έμμεσα να ταυτίζεται μαζί τους.

Αποκλειστικά υπεύθυνοι για τους διενεργούμενους τοκετούς είναι οι μαιευτήρες – γυναικολόγοι και οι μαίες που συμμετέχουν σε αυτούς.

Η ΕΥΤΟΚΙΑ δεν είναι υπεύθυνη και διαχωρίζει τη θέση της με άτομα που έχουν παρακολουθήσει τα σεμινάρια της και δεν υπακούουν και δεν πληρούν τους κώδικες δεοντολογίας, τον επαγγελματισμό και τους κανόνες, που διασφαλίζουν την άψογη και οριοθετημένη εφαρμογή των γνώσεων που προσφέρει.

Με βάση τα ανωτέρω, για οποιαδήποτε πληροφορία σας δοθεί σε σχέση με εκπαίδευση, τοκετό κλπ, όπου έχει χρησιμοποιηθεί το όνομα της ΕΥΤΟΚΙΑΣ (ή των μελών της), επικοινωνήστε οπωσδήποτε με το Σωματείο, ώστε να έχετε άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση.

Ευχαριστούμε,

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ευτοκίας

Η Πρόεδρος
Δημοπούλου Ελευθερία

Scroll to Top