Σεμινάριο Βρεφικού Μασάζ

Έναρξη: 04/10/2023

Το άγγιγμα αποτελεί μια βασική ανάγκη για την ομαλή ψυχοσυναισθηματική και σωματική ανάπτυξη του ανθρώπου. Η πρώτη αίσθηση που αναπτύσσεται στην ενδομήτριο ζωή είναι η αφή ενώ το έμβρυο δέχεται τις πρώτες μαλάξεις στην διάρκεια του τοκετού από τις συστολές της μήτρας.

Το βρεφικό μασάζ αποτελεί μια πανάρχαια τέχνη κατά την οποία το βρέφος δέχεται απαλές μαλάξεις σε όλο του το σώμα από τους γονείς. Κατά την διάρκεια του μασάζ όλες οι αισθήσεις λειτουργούν και αλληλεπιδρούν μεταξύ γονιού και βρέφους. Το μασάζ αποτελεί έναν τρόπο παιχνιδιού και επικοινωνίας, με σκοπό την αλληλεπίδραση, την ενεργοποίηση, την ανακούφιση και την χαλάρωση.

Έρευνες αλλά και οι μαρτυρίες των γονιών επιβεβαιώνουν τα οφέλη του βρεφικού μασάζ. Ενισχύει τον δεσμό γονιού – βρέφους, βοηθά στην βελτίωση των συστημάτων του βρέφους (κυκλοφορικό, ανοσοποιητικό, νευρολογικό γαστρεντερικό κ.ά.), ανακουφίζει από πόνους (κολικοί, δυσκοιλιότητα, πόνοι δοντιών), βελτιώνει την ποιότητα και διάρκεια του ύπνου ενώ βοηθά τα βρέφη να χαλαρώνουν και να είναι πιο ήρεμα. Μπορεί, επίσης, να είναι ωφέλιμο σε βρέφη που γεννήθηκαν πρόωρα ή είχαν εργώδεις και παρεμβατικούς τοκετούς.

Η ομάδα του Βρεφικού Μασάζ που πραγματοποιείται από την Ευτοκία στηρίζεται στο πρόγραμμα του Διεθνή Συνδέσμου Βρεφικού Μασάζ (International Association of infant Massage, I.A.I.M.).

Είναι ανοιχτή για τους γονείς με τα μωρά τους και θα γίνουν διαδικτυακά. Ολοκληρώνεται σε 5 συναντήσεις. Ημέρα συναντήσεων: Τετάρτη. Ώρα συναντήσεων 11:00 – 12:30.

Πρόγραμμα
1η συνάντηση: 04/10/2023
2η συνάντηση: 11/10/2023
3η συνάντηση: 18/10/2023
4η συνάντηση: 25/10/2023
5η συνάντηση: 01/11/2023

Συντονίστρια: Κύρου Μαρία, Μαία, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Βρεφικού Μασάζ I.A.I.M.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, ΜΟΝΟ στο e-mail: info@eutokia.gr

Scroll to Top