Το Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιών – Μαιευτών αποτελεί την κορυφαία ανά τριετία εκδήλωση για το επάγγελμα μας, μια εκδήλωση θεσμό, καθώς αποτελεί σημαντική ευκαιρία τόσο για τους συναδέλφους, αλλά και για τους φοιτητές, να συμμετάσχουν ενεργά στις επιστημονικές και κοινωνικές εκδηλώσεις και να συμβάλλουν στα δρώμενα της επιστήμης μας.

Η διεξαγωγή του συνεδρίου στην παρούσα σημαντική συγκυρία αποτελεί σημαντική ευκαιρία, καθώς εφάπτεται με σημαντικές αλλαγές και πρωτοβουλίες τόσο στην εκπαίδευση, όσο και στην άσκηση του επαγγέλματος της μαίας/του μαιευτή. Εξασφαλίζεται η δυνατότητα σε κορυφαίο θεσμικό επίπεδο, με συμμετοχή στο πρόγραμμα του συνεδρίου πολλών προσκεκλημένων ευρωπαίων μαιών, αφενός να παρουσιαστεί η υφιστάμενη κατάσταση και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, αφετέρου να αναδειχθούν ζητήματα από την εγχώρια και διεθνή εμπειρία, και να κατατεθούν θέσεις και προτάσεις.

Σε μια τέτοια συγκυρία, το κεντρικό θέμα του 14ου Πανελληνίου Συνεδρίου «Η φιλοσοφία της γέννησης! Ηθικές αρχές, αξίες στη Μαιευτική Φροντίδα» δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο επίκαιρο, καθώς ορίζει το πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθεί κάθε κοινωνία σε κρίσιμη καμπή, και η γέννηση αποτελεί το εχέγγυο, τις ρίζες της ίδιας της ζωής,που εκτυλίσσεται ανάμεσα στον στοχασμό και τη δράση.

Με βάση αυτή τη νέα πραγματικότητα και τις προσδοκίες για το επάγγελμα της μαίας, αναμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον την σημαντική συμβολή σας στο Συνέδριο, και σας περιμένουμε στην Αθήνα. Είμαστε βέβαιοι, ότι ο κάθε ένας ξεχωριστά από τους συναδέλφους μας, θα συμβάλει σε αυτή την κοινή προσπάθεια για την διαμόρφωση του νέου οράματος της μαίας/του μαιευτή στην χώρα μας.

Με τιμή,
Βικτωρία Βιβιλάκη
RM, PgCert, MMedSc, PhD
Πρόεδρος Συνεδρίου

Για περισσότερες πληροφορίες:
http://semmacongress2018.gr/

Scroll to Top