Ευτοκία, Σωματείο για την Προαγωγή του Φυσικού Τοκετού

Suzan Arms

SUZANNE ARMS – Συγγραφέας και ακτιβίστρια στα θέματα φυσικού τοκετού

Suzanne_FP_shortΗ Suzanne Arms, βραβευμένη με το Βραβείο Lamaze International Lifetime Achievement, διεθνώς αναγνωρισμένη συγγραφέας, φωτογράφος, οραματίστρια, φωτορεπόρτερ, ακτιβίστρια, και γιαγιά από το Κολοράντο, έχει πρωτοστατίσει και οδηγήσει το κίνημα για το φυσικό τοκετό και τα δικαιώματα των μαιών στις ΗΠΑ εδώ και 30 χρόνια.

Οι δραστηριότητές της έχουν βοηθήσει να αλλάξουν οι συνθήκες της γέννας, να ενδυναμωθούν οι γυναίκες, και να ορίσουν, να προλάβουν και να θεραπεύσουν το τραύμα της γέννησης που είναι τόσο έντονο κι όμως τόσο λίγο αναγνωρισμένο στη σημερινή κοινωνία.

Το δεύτερο από τα εφτά βιβλία της, “Η Άμωμος Παραπλάνηση: Μια Νέα Άποψη της Γυναίκας και του Τοκετού” (“Immaculate Deception: A New Look at Women and Childbirth”), προκάλεσε δραστικές κοινωνικές αλλαγές σ’ όλη την Αμερική, και απέσπασε το Βραβείο των New York Times ως “Βιβλίο της Χρονιάς” για το 1975.

Από τότε έχει εμπνεύσει και γαλουχήσει δύο γενιές γονέων, μαιών, νοσοκόμων και γιατρών. Η Suzanne Arms συνεχίζει να εργάζεται ενεργά πάνω στο όραμά της να εμπνεύσει, να υποστηρίξει και να επανεκπαιδεύσει τους γονείς-ενήλικες για τη δημιουργία υγιών μοντέλων για ευτυχισμένη ζωή στον πλανήτη.

Μέσα από τα βιβλία της, τις φωτογραφίες-ντοκουμέντα, συνεντεύξεις, τηλεοπτικοακουστικά μέσα, εφημερίδες και περιοδικά, διαλέξεις κ.α. μιλάει με πάθος για την κακοποίηση γυναίκας και παιδιού, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη βία.