Ευτοκία, Σωματείο για την Προαγωγή του Φυσικού Τοκετού

ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ- ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΒΡΕΦΙΚΟΥ ΜΑΣΑΖ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ!

ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ- ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΒΡΕΦΙΚΟΥ ΜΑΣΑΖ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ!


Η ομάδα του Βρεφικού Μασάζ που πραγματοποιείται στον χώρο της Ευτοκίας στηρίζεται στο πρόγραμμα του Διεθνή Συνδέσμου Βρεφικού Μασάζ (International Association of infant Massage, I.A.I.M.).
Είναι ανοιχτή για τους γονείς με τα μωρά τους και ολοκληρώνεται σε 5 συναντήσεις που γίνονται κάθε Πέμπτη πρωί στις 11:00, με διάρκεια συνάντησης 1½ ώρα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1η συνάντηση: 23.05.2019

2η συνάντηση: 30.05.2019

3η συνάντηση: 06.06.2019

4η συνάντηση: 13.06.2019

5η συνάντηση: 20.06.2019


Το άγγιγμα αποτελεί μια βασική ανάγκη για την ομαλή ψυχοσυναισθηματική και σωματική ανάπτυξη του ανθρώπου. Η πρώτη αίσθηση που αναπτύσσεται στην ενδομήτριο ζωή είναι η αφή ενώ το έμβρυο δέχεται τις πρώτες μαλάξεις στην διάρκεια του τοκετού από τις συστολές της μήτρας.
Το βρεφικό μασάζ αποτελεί μια πανάρχαια τέχνη κατά την οποία το βρέφος δέχεται απαλές μαλάξεις σε όλο του το σώμα από τους γονείς. Κατά την διάρκεια του μασάζ όλες οι αισθήσεις λειτουργούν και αλληλεπιδρούν μεταξύ γονιού και βρέφους. Το μασάζ αποτελεί έναν τρόπο παιχνιδιού και επικοινωνίας, με σκοπό την αλληλεπίδραση, την ενεργοποίηση, την ανακούφιση και την χαλάρωση.
Έρευνες αλλά και οι μαρτυρίες των γονιών επιβεβαιώνουν τα οφέλη του βρεφικού μασάζ. Ενισχύει τον δεσμό γονιού – βρέφους, βοηθά στην βελτίωση των συστημάτων του βρέφους (κυκλοφορικό, ανοσοποιητικό, νευρολογικό γαστρεντερικό κ.ά.), ανακουφίζει από πόνους (κολικοί, δυσκοιλιότητα, πόνοι δοντιών), βελτιώνει την ποιότητα και διάρκεια του ύπνου ενώ βοηθά τα βρέφη να χαλαρώνουν και να είναι πιο ήρεμα.
Μπορεί, επίσης, να είναι ωφέλιμο σε βρέφη που γεννήθηκαν πρόωρα ή είχαν εργώδεις και παρεμβατικούς τοκετούς.
ΣυντονίστριαΚυρου Μαρία,Μαία, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Βρεφικού Μασάζ I.A.I.M.Εμπειρίες γονιών – μωρών:« Το μασάζ στο μωρό μου με βοήθησε να γνωρίσω καλύτερα το σώμα του ».« Το μασάζ βοήθησε το μωρό μου στην ανακούφιση από κολικούς ».« Κατάλαβα ότι το μωρό μου αντιλαμβάνεται τις μαλάξεις και ανταποκρίνεται σε αυτές ».« Με το μωρό μου ανακαλύψαμε την αίσθηση του παιχνιδιού ».« Ήταν πολύ ευχάριστη και χαλαρωτική η επαφή με τις άλλες μαμάδες και τα μωρά τους ».
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣστο e-mail : eutokia@eutokia.grΗ ομάδα του Βρεφικού Μασάζ που πραγματοποιείται στονχώρο της Ευτοκίας στηρίζεται στο πρόγραμμα του Διεθνή Συνδέσμου Βρεφικού Μασάζ (InternationalAssociation of infant Massage, I.A.I.M.).

Είναι ανοιχτή για τους γονείς με τα μωρά τους καιολοκληρώνεται σε 5 συναντήσεις που γίνονται κάθε Πέμπτη πρωί στις 11:00, μεδιάρκεια συνάντησης 1½ ώρα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1η συνάντηση: 20.05.2019

2η συνάντηση: 27.05.2019

3η συνάντηση: 03.06.2019

4η συνάντηση: 10.06.2019

5η συνάντηση: 24.06.2019

Το άγγιγμα αποτελεί μια βασική ανάγκη για την ομαλήψυχοσυναισθηματική και σωματική ανάπτυξη του ανθρώπου. Η πρώτη αίσθηση πουαναπτύσσεται στην ενδομήτριο ζωή είναι η αφή ενώ το έμβρυο δέχεται τις πρώτεςμαλάξεις στην διάρκεια του τοκετού από τις συστολές της μήτρας.

Το βρεφικό μασάζ αποτελεί μια πανάρχαια τέχνη κατάτην οποία το βρέφος δέχεται απαλές μαλάξεις σε όλο του το σώμα από τους γονείς.Κατά την διάρκεια του μασάζ όλες οι αισθήσεις λειτουργούν και αλληλεπιδρούνμεταξύ γονιού και βρέφους. Το μασάζ αποτελεί έναν τρόπο παιχνιδιού καιεπικοινωνίας, με σκοπό την αλληλεπίδραση, την ενεργοποίηση, την ανακούφιση καιτην χαλάρωση.

Έρευνες αλλά και οι μαρτυρίες των γονιώνεπιβεβαιώνουν τα οφέλη του βρεφικού μασάζ. Ενισχύει τον δεσμό γονιού – βρέφους,βοηθά στην βελτίωση των συστημάτων του βρέφους (κυκλοφορικό, ανοσοποιητικό,νευρολογικό γαστρεντερικό κ.ά.), ανακουφίζει από πόνους (κολικοί,δυσκοιλιότητα, πόνοι δοντιών), βελτιώνει την ποιότητα και διάρκεια του ύπνουενώ βοηθά τα βρέφη να χαλαρώνουν και να είναι πιο ήρεμα.

Μπορεί, επίσης, να είναι ωφέλιμο σε βρέφη πουγεννήθηκαν πρόωρα ή είχαν εργώδεις και παρεμβατικούς τοκετούς.

Συντονίστρια
Κυρου Μαρία,
Μαία, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Βρεφικού ΜασάζI.A.I.M.
Εμπειρίες γονιών – μωρών:
« Το μασάζ στο μωρό μου με βοήθησε να γνωρίσωκαλύτερα το σώμα του ».
« Το μασάζ βοήθησε το μωρό μου στην ανακούφιση απόκολικούς ».
« Κατάλαβα ότι το μωρό μου αντιλαμβάνεται τιςμαλάξεις και ανταποκρίνεται σε αυτές ».
« Με το μωρό μου ανακαλύψαμε την αίσθηση τουπαιχνιδιού ».
« Ήταν πολύ ευχάριστη και χαλαρωτική η επαφή με τιςάλλες μαμάδες και τα μωρά τους ».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
στο e-mail : eutokia@eutokia.gr