Ευτοκία, Σωματείο για την Προαγωγή του Φυσικού Τοκετού

Ήπια Βιο-ενεργειακή: Η σημασία της τρυφερότητας για την ανάπτυξη της ζωής

Ήπια Βιο-ενεργειακή: Η σημασία της τρυφερότητας για την ανάπτυξη της ζωής


Το σωματείο “ΕΥΤΟΚΙΑ” με χαρά θα φιλόξενήσει συνάντηση με θέμα: “Ήπια Βιο-ενεργειακή: Η σημασία της τρυφερότητας για την ανάπτυξη της ζωής” και και κεντικό ομιλητή τον Richard Overly, την Δευτέρα 01 Απριλίου, στις 18:30, Φλέμινγκ 50 στο Μαρούσι.

Ο Richard Overly θα μιλήσει για το πώς η Δρ. Εύα Ράιχ κατέληξε στη συγκεκριμένη θεραπευτική διαδικασία και θα μας δείξει ορισμένα πράγματα που θα μπορέσουμε τα χρησιμοποιήσουμε αμέσως.
Η Δρ. Εύα Ράιχ ανέπτυξε την ήπια βιο-ενεργειακή θεραπεία βασιζόμενη στο όψιμο έργο του πατέρα της Βίλχελμ Ράιχ. Βοηθώντας τον πατέρα της και παρατηρώντας τον ήπιο τρόπο με τον οποίο αυτός εργαζόταν με τα βρέφη και τα παιδιά η Εύα Ράιχ ανέπτυξε θεραπευτικά εργαλεία που αποδείχτηκαν αποτελεσματικά για ανθρώπους κάθε ηλικίας από την εμβρυική ζωή έως και τον θάνατο. Ωστόσο, δεν είναι τα εργαλεία αυτά η σπουδαιότερη συνεισφορά της Εύας στην ανθρωπότητα αλλά η προσέγγιση και η φιλοσοφία της. Η Εύα ανέπτυξε μία προσέγγιση στη δουλειά της με τους ανθρώπους πλησιάζοντάς τους πολύ ευγενικά και τρυφερά με στόχο να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν από μέσα τους τον τρόπο που θα τους επιτρέψει να εξελιχθούν και όχι παρεμβαίνοντας ως εξωτερική δύναμη προσπαθώντας να κατευθύνει τα πράγματα σύμφωνα με τη δική της αντίληψη.
Richard Overly, M.Div. Πρόεδρος και Διευθυντής του εκπαιδευτικού προγράμματος του Ινστιτούτου Ήπιας Βιο-ενεργειακής στις ΗΠΑ. Εργάζεται ως θεραπευτής από το 1966. Από το 1985 έως το 1996 εκπαιδεύτηκε στην Ήπια Βιο-ενεργεακή με την Εύα Ράιχ. Η Εύα τον προσκάλεσε να εργαστεί ως βοηθός στα προγράμματά της και επίσημα αναγνώρισε το εκπαιδευτικό του έργο στην ΗΒΕ. Ο Richard συνέβαλε στην ίδρυση του Ινστιτούτου Ήπιας Βιο-ενεργειακής στις ΗΠΑ, ώστε να συνεχιστεί το έργο της Εύας σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία 10 χρόνια επικεντρώνεται στην εκπαίδευση μαθητών στην Ευρώπη. Σε συνεργασία με την Εύα έγραψε τα βιβλία Ήπια Βιο-ενεργειακή: Θεωρία και Εργαλεία για Όλους και Το Μασάζ Άγγιγμα της Πεταλούδας συνοδευόμενο από DVD. Η τελευταία έκδοσή του Good Beginnings: Η Ήπια Βιο-ενεργειακή της Εύας Ράιχ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού, της βρεφικής και παιδικής ηλικίας.
Κόστος συνάντησης: 5 ευρώ
Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο: eutokia@eutokia.gr