Ευτοκία, Σωματείο για την Προαγωγή του Φυσικού Τοκετού

Συναντήσεις για νέους γονείς στο χώρο μας

Η ΕΥΤΟΚΙΑ με χαρά ανακοινώνει νέο κύκλο συναντήσεων για νέους γονείς στο χώρο της!

1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Θέμα «Επικοινωνία Μητέρας – Βρέφους, Δημιουργώντας Σύνδεση» Δευτέρα 26/11, 11:00-13:00

Η επικοινωνία αποτελεί το κλειδί για την δημιουργία υγιών σχέσεων. Η μητέρα επικοινωνεί με το παιδί της από την διάρκεια της κύησης και το ταξίδι συνεχίζεται και στην βρεφική ηλικία. Στην συνάντηση με την κ. Μπουζάνη Αμάντα οι μητέρες θα λάβουν ενημέρωση σχετικά με τις επικοινωνιακές δεξιότητες των βρεφών και την σημασία της συναισθηματικής ανταπόκρισης. Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με το βιωματικό μέρος, το οποίο περιλαμβάνει δραστηριότητες επικοινωνίας – σύνδεσης με την μητέρα και το βρέφος.

Η Αμάντα Μπουζάνη είναι σύμβουλος οικογένειας, ψυχολόγος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια στο ιδιωτικό της γραφείο και βοηθάει άτομα, ζευγάρια και οικογένειες, να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, τον τρόπο που σχετίζονται και τις δεξιότητες τους πάντα με οδηγό τα συναισθήματα τους. Διοργανώνει βιωματικά σεμινάρια με θέματα που αφορούν τα παιδιά,το ζευγάρι και την οικογένεια ώστε να βοηθήσει τους σύγχρονους ανθρώπους να σχετίζονται με πιο λειτουργικούς τρόπους .

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της

Στο amanda.bouzani@gmail.com

 

2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Θέμα «Ανάμεσα σε τρείς ρόλους: Γονείς, Σύντροφοι, Παιδιά των γονιών μας», Τετάρτη 28/11, 18:00-20:00

Ανάμεσα σε τρείς ρόλους: Γονείς, σύντροφοι και παιδιά των γονιών μας…

Σ αυτή τη συνάντηση θα μιλήσουμε για τις πολυπλοκότητες και τις ευαίσθητες ισορροπίες που διαμορφώνονται στη σχέση με το σύντροφο μετά τη γέννηση του παιδιού. Η  Μαρία Πασχαλίδου, σωματική ψυχοθεραπεύτρια, θα ανοίξει θέματα που αφορούν την οριοθέτηση της νέας οικογένειας απέναντι στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον, την έννοια της “αρκετά καλής μητέρας” (Ντ. Βίννικοτ), την ερωτική ζωή του ζευγαριού μετά το παιδί και πώς όλα αυτά συνθέτουν μια πολύπλευρη και γοητευτική πρόκληση για τους νέους γονείς που ονειρεύονται να δημιουργήσουν μια οικογένεια βασισμένη στην αγάπη, το σεβασμό και την ελευθερία.

 

Η Μαρία Πασχαλίδου είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών και Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια (Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης του Χαρακτήρα).  Τα οκτώ τελευταία χρόνια οδηγεί ομάδες εγκύων στην ΕΥΤΟΚΙΑ και στο Κέντρο «Βίλχελμ Ράιχ».  Ασχολείται με τα δικαιώματα και τις ανάγκες της εγκυμονούσας γυναίκας και του αγέννητου ανθρώπου καθώς και με τον φυσικό τοκετό, ένα ενδιαφέρον που προέκυψε μέσα από τη δική της προσωπική αναζήτηση και την πορεία προς τη γέννηση των παιδιών της.

 

3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ:Θέμα «Βρεφικός ύπνος»

Δευτέρα 03/12, 11:00-13:00

 

Ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος είναι μια από τις βασικές ανάγκες του βρέφους και παίζει σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξή του. Στις μέρες μας υπάρχουν διάφορες απόψεις σχετικά με τον βρεφικό ύπνο, με αποτέλεσμα οι γονείς να έχουν ερωτήματα σχετικά με το ποια πρακτική είναι σωστή ή λάθος. Στην συνάντηση με την κ. Ελευθεράκη Αγγελική, θα διερευνηθούν απαντήσεις στα κάτωθι ερωτήματα:

-Τι είναι φυσιολογικό και τι όχι στον βρεφικό ύπνο;

– Ποια είναι τα μοτίβα του βρεφικού ύπνου και ποιες οι βιολογικές ανάγκες των βρεφών;

– Ποιοι είναι εκείνοι οι τρόποι με τους οποίους μπορώ να διασφαλίσω ποιοτικό ύπνο του βρέφους αλλά και επαρκή ξεκούραση για όλους; Πως μπορώ να αντιμςτωπίσω την ψυχική κόπωση και αϋπνία τους πρώτους μήνες με το μωρό μου;

– Πως μπορώ να δημιουργήσω ένα θετικό περιβάλλον ρουτίνας ύπνου τους πρώτους μήνες και πως αργότερα;

– Πως μπορώ να παρέχω ασφαλή βρεφικό ύπνο;

– Τι είναι η συν-κοίμηση και ποιοι οι κανόνες της ασφαλούς συν-κοίμησης;

– Τι μπορεί να είναι επικίνδυνο στην συν-κοίμηση;

 

Η Αγγελική Ελευθεράκη είναι Ψυχολόγος MSc (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια γονέων από την Attachment Parenting International. Είναι μητέρα ενός κοριτσιού και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το attachment parenting και τη θετική γονεϊκότητα, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε νέους γονείς και αρθρογραφώντας στη σελίδα της thegrowingseed.net.

 

4η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Εισαγωγή στις στερεές τροφές, Τρίτη 11/12, 11:00-13:00

Χολή Μαρία, Παιδίατρος-Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας

 

Η παιδίατρος και σύμβουλος θηλασμού κυρία Μαρία Χόλη θα σας μιλήσει για την μετάβαση στις στερεές τροφές και άλλα θέματα γύρω από το παιδί σας και το θηλασμό.

Η Μαρία Χολή είναι παιδίατρος και διεθνώς πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας (IBCLC). Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στην παιδιατρική στη Σουηδία (στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Uppsala και του Linköping) και στο Νοσοκομείο Παίδων Π&Α Κυριακού. Στα πλαίσια της εκπαίδευσης στην παιδιατρική ειδικότητα ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα αντικείμενα της παιδοψυχιατρικής καθώς και της αναπτυξιακής παιδιατρικής και εφηβικής ιατρικής.

Είναι μέλος του Εlacta, του «Γαλαξία», της La Leche League, της σουηδικής παιδιατρικής εταιρείας και άλλων εταιριών της παιδιατρικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ασχολείται ενεργά με τα θέματα του μητρικού θηλασμού συμμετέχοντας σε ειδικά σεμινάρια με διαλέξεις κλπ. Επίσης είναι κάτοχος του διεθνούς Πιστοποιητικού Νεογνικής  Υποστήριξης της Ζωής (NLS).

Εργάζεται στην Αθήνα και είναι μητέρα δύο παιδιών.

 

Για δηλώσεις συμμετοχής

email: eutokia@eutokia.gr