Ευτοκία, Σωματείο για την Προαγωγή του Φυσικού Τοκετού

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΒΡΕΦΙΚΟΥ ΜΑΣΑΖ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 01 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!!

Το άγγιγμα αποτελεί μια βασική ανάγκη για την ομαλή ψυχοσυναισθηματική και σωματική ανάπτυξη του ανθρώπου. Η πρώτη αίσθηση που αναπτύσσεται στην ενδομήτριο ζωή είναι η αφή ενώ το έμβρυο δέχεται τις πρώτες μαλάξεις στην διάρκεια του τοκετού από τις συστολές της μήτρας.

Το βρεφικό μασάζ αποτελεί μια πανάρχαια τέχνη κατά την οποία το βρέφος δέχεται απαλές μαλάξεις σε όλο του το σώμα από τους γονείς. Κατά την διάρκεια του μασάζ όλες οι αισθήσεις λειτουργούν και αλληλεπιδρούν μεταξύ γονιού και βρέφους. Το μασάζ αποτελεί έναν τρόπο παιχνιδιού και επικοινωνίας, με σκοπό την αλληλεπίδραση, την ενεργοποίηση, την ανακούφιση και την χαλάρωση.

Έρευνες αλλά και οι μαρτυρίες των γονιών επιβεβαιώνουν τα οφέλη του βρεφικού μασάζ. Ενισχύει τον δεσμό γονιού – βρέφους, βοηθά στην βελτίωση των συστημάτων του βρέφους (κυκλοφορικό, ανοσοποιητικό, νευρολογικό γαστρεντερικό κ.ά.), ανακουφίζει από πόνους (κολικοί, δυσκοιλιότητα, πόνοι δοντιών), βελτιώνει την ποιότητα και διάρκεια του ύπνου ενώ βοηθά τα βρέφη να χαλαρώνουν και να είναι πιο ήρεμα. Μπορεί, επίσης, να είναι ωφέλιμο σε βρέφη που γεννήθηκαν πρόωρα ή είχαν εργώδεις και παρεμβατικούς τοκετούς.

Η ομάδα του Βρεφικού Μασάζ που πραγματοποιείται στον φιλικό χώρο του Yoga Tara’s Home, στην οδό Καβαλλότι 16 (πλησίον στάσης μετρό Ακρόπολη), στηρίζεται στο πρόγραμμα του Διεθνή Συνδέσμου Βρεφικού Μασάζ (International Association of infant Massage, I.A.I.M.).

Είναι ανοιχτή για τους γονείς με τα μωρά τους και ολοκληρώνεται σε 5 συναντήσεις που γίνονται κάθε Πέμπτη πρωί στις 10:30-12:00.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η συνάντηση: 1 Μαρτίου 2018
2η συνάντηση: 8 Μαρτίου 2018
3η συνάντηση: 15 Μαρτίου 2018
4η συνάντηση: 22 Μαρτίου 2018
5η συνάντηση: 29 Μαρτίου 2018

Εμπειρίες γονιών – μωρών:

« Το μασάζ στο μωρό μου με βοήθησε να γνωρίσω καλύτερα το σώμα του ».

« Το μασάζ βοήθησε το μωρό μου στην ανακούφιση από κολικούς ».

« Κατάλαβα ότι το μωρό μου αντιλαμβάνεται τις μαλάξεις και ανταποκρίνεται σε αυτές ».

« Με το μωρό μου ανακαλύψαμε την αίσθηση του παιχνιδιού ».

« Ήταν πολύ ευχάριστη και χαλαρωτική η επαφή με τις άλλες μαμάδες και τα μωρά τους ».