Ευτοκία, Σωματείο για την Προαγωγή του Φυσικού Τοκετού

Ελευθερία Δημοπούλου, πρόεδρος

Είμαι μαία και Σύμβουλος Μητρικού Θηλασμού.

Από το 1980 και μέχρι σήμερα εργάζομαι ως ανεξάρτητη μαία , προσφέροντας τις υπηρεσίες μου στην εγκυμοσύνη ,στο τοκετό ,στην λοχεία και στο θηλασμό. Από το 1984 μέχρι και το 2003 εργάστηκα στο Τ.Ε.Ι Αθήνας στο τμήμα Μαιευτικής (εκπαίδευση μαιών -των) .

Είμαι ιδρυτικό μέλος της Ευτοκίας και από το 1998 μέχρι και σήμερα πρόεδρος της.

Είμαι ιδρυτικό μέλος του πρώτου Κέντρου Φυσικού Τοκετού στην Ελλάδα το οποίο και λειτουργεί από τον Μάιο του 2006 .

Είμαι ενεργό μέλος του συλλόγου Μαιών,του συλλογου “Οι φίλοι του Μητρικού Θηλασμού” και του Οικογενειακού Προγραμματισμού. Από το 1992 μέχρι σήμερα είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας.

Έχω συμμετάσχει στην οργάνωση Σεμιναρίων και Συνεδρίων και έχω λάβει μέρος με ομιλίες σχετικές με την γονεικότητα .Έχω παρακολουθήσει ενημερωτικά σεμινάρια για τις εναλλακτικές μεθόδους τοκετού όπως ομοιοπαθητική, ρεφλεξολογία κ.τ.λ.

Από το 1980 μέχρι και σήμερα έχω κάνει περισσότερους από 500 τοκετούς στο σπίτι .Εργάζομαι για την προαγωγή του Φυσικού Τοκετού ,του μητρικού θηλασμού και την προγεννητική ενημέρωση .Ένα από τα μεγαλύτερα οράματα μου είναι να αυξηθεί το ποσοστό των φυσικών τοκετών στην Ελλάδα ,να μειωθούν οι καισαρικές τομές και να αυξηθεί το ποσοστό του μητρικού θηλασμού .Για τον σκοπό αυτό συμβάλει να εκπαιδευτούν μαίες για τον Φυσικό τοκετό .